söndag 24 mars 2019

Sålt Clas Ohlson

Sålt av mina Classe med en hårresande förlust. Ser ingen framtid för bolaget.

Sålt 175 Clas Ohlson B

Ner i gruvan:

Köpt 110 Drillcon
Köpt 25 Epiroc B

Handlat mestadels defensivt i mest dolla när den försvagades något efter ett vekt Fed. Varade i typ två dar den försvagningen.

Köpt 15 Fortis
Köpt 35 Orange
Köpt 6 LyondellBasell Industries NV
Köpt 6 Duke Energy Corp
Köpt 10 Equinor
Köpt 25 Archer Daniels Midland

Som av en slump delar alla de här bolagen ut i december.

Också flyttat en del från räntekonto in i obligationer:

Köpt 50 Vanguard USD Emerging Markets Government Bond UCITS ETF (VGEM)

Det här är en ETF som följer Bloomberg Barclays EM USD Sovereign + Quasi-Sovereign Index, ger runt 5% och kostar 0.25. Lite längre ut på riskskalan att låna ut pengar till Argentina, Brasilien, Ryssland mm men det är i alla fall i dollar och inte i deras lokala valutor. Finns även en del stabilare länder här som Kina, Mexico och en del oljeländer.

8 kommentarer:

 1. Du har nog tyvärr en poäng med Classe men jag vill ge det lite mer tid. Däremot ökar jag inte i aktien så som det ser ut nu och då blir portföljrisken allt mindre med tiden. 7% DA i år ger viss krockkudde såvida inte aktien rasar ännu mer nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köper inte teorin med krockkudde i den här sortens fall. Hur har kudden funkat i H&M? Klen tröst att man förlorar pemgar lite långsammare. Turnarounds seldom turn. Varför äga ett problembolag i en sektor i stor omställning som dessutom är importör och köper in i dollar. Nej jag tror det kan gå hur dåligt som helst för dom. Tar förlusten och går vidare.

   Radera
 2. Sålde själv Classe förra veckan, tog en förlust på några tusen. Vete f-n varför jag investerade i bolaget från första början. Prylaffärer finns det gott om idag, och Classe är långt ifrån den bästa. En massa no-name-prylar från Kina som de stämplat med Co-tech eller "Clas Olsson" finner jag föga överraskande. Sortimentet i affärerna är inget att skryta om och verkligen inte deras priser, ofta är de bland de dyrare. Därtill en webbsida som det inte har hänt nåt med sen 1995 känns det som.

  Vågar man köpa i dollar nu, så dyr ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer uttnyttja varje liten sättning i dollarn till att öka.

   Radera
 3. Ja Clas ser tyvärr hopplös ut. Sitter faktiskt med en liten (och allt för nyköpt) post men jag tror jag blundar och hoppas på en vändning.


  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill då inte äga den i sämre tider så jag säljer av. Tidigare har jag suttit för länge på mina surdegar. Man behöver inte ta igen en förlust i samma bolag.

   Radera
 4. Jag är helt fri från HERPES VIRUS
  Herpes är ett allvarligt och återkommande tillstånd som inte kan botas med droger eller injektioner av DR JAMES, men det bästa sättet att bekämpa herpes är att ta naturläkemedel, jag är röd om DR JAMES, den stora herbalisten som botar människor med HIV-virus med hans kraftfulla örtmedicin. Jag kontaktade honom för att ta reda på hur han kunde hjälpa mig och han sa till mig att jag aldrig skulle vara rädd för att han skulle hjälpa mig med den naturliga örtmedicinen! Efter två dagars kontakt med honom berättade han att läkemedlet är klart och han skickade det till mig via DHL COURIER SERVICE och det fick mig på tre dagar! Jag använde medicinen som han föreskrev för mig (MORGON och KVÄLL) och blev botad! Det är verkligen som en dröm, men jag är så glad! För personer som lider av följande sjukdomar, bältros, MS, Bullous Pemphigoid, Diabetes, cancer, Pcos, hypotyroidism, Herpes, KOL, HIV, artrit, Hpv, infektioner, leversjukdom, autoimmuna sjukdomar, Parkinsons sjukdom, Lupus och mer ska kontakta honom för hans örtmedicin, för jag är ett levande vittne och jag botades av herpesvirus. och läkemedlet DR James är legitimt. Jag skickade honom vad han bad om och han skickade mig sin medicin som jag tog i 2 veckor och idag är jag här med ett negativt resultat. När jag gick för testet var jag så glad efter att jag tog hans örtblandningsmedicin.KONTAKT DR JAMES FÖR EN PERMANENT KUR E-post: drjamesherbalmix@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju skönt att det löste sig Kim. Låt detta bli en läxa för dig och tänk dig för innan du swipar höger nästa gång det kliar i fia.

   Radera