lördag 9 juni 2018

Ligger efter

Ligger efter ordentligt i rapporteringen här. Rullat in en del pengar och jag har nu en kassa på runt 17% igen så nu vill jag gärna se lite ordentlig nedåtresa på börsen.

Följande har köpts på Avanza. Inga försäljningar utan det är flytt mellan konton.

Återinvesterat i lite mer Kinnevik, ökat i investmentbolagen. Struntat i den svaga kronan och köpt lite utländskt, återinvesteringar i existerande innehav. Ökat i Resurs efter insiderköp. Fick 4! Sagax D extra tilldelat utan täckningsrätter, hurra, samt 229 nya via nyteckning.

Utöver detta jobbar jag mig upp mot 5,000 st Klövern på Nordnet.

Köpt 386 Klövern B

På Nordea har jag:

Köpt 50 Essity B
Köpt 50 Fortis

Framöver tycker jag SEB ser intressant ut och jag överväger att öka det innehavet. Essity likaså. Sen är en våt dröm att fler svenska bolag börjar dela ut flera gånger per år. Bankerna tex.

6 kommentarer:

 1. Det finns fina bolag i USA men det är framförallt kvartallsutdelningar som lockar samt kontinuitet av utdelningar. Spanar också på SEB och hoppas att fler ska dela åretsutdelningar.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar när du köper samma som mig. Jag ahr också fyllt på med mer Resurs. Jag har svårt att förstå varför marknaden inte värderar dem högre. Det där spöket kring Nordic Capital borde inte spela så stor roll längre då de inte längre har så stor post. Ha en go kväll!


  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 3. Spanar på SEB, Intrum, Latour, Kinnevik med flera. Osäker på Clas Olsson, onekligen attraktivt värderad nu, men hur attraktivt är företaget som sådant? Många frågetecken...

  Fråga: Varför handlade du Latour i KF och inte i Svenska Aktier?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog bäst att hålla sig borta från detaljhandel helt och hållet. Nyköp gör jag mest på KF i Nordea nu för där får jag tillbaka källskatten snabbare så i KFs på Avanza och Nordnet köper jag mest svenskt för de utdelningar som rullar in där. Har massa innehav dubbelt på olika konton i ISK och KF. Det är en riktig soppa.

   Radera
 4. Har varit lite dålig på att följa flödet på senare tid, men är det några fler svenska bolag som utannonserat att de ska dela upp utdelningen över flera tillfällen - eller var det mer en allmän önskan om att fler ska göra det (vilket jag håller med om till 100%)?

  Skulle vilja öka i Bergman & Beving jag med, men den har ju dragit iväg ganska rejält så det tar emot...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var bara en önskan. Njae jag har inte märkt av några, BTS var lite ny för mig. Blir väl först nästa år det kan tänkas ske då de flesta bolagen inte har brutna räkenskapsår. H&M blir väl nästa kvartalsutdelare :)

   Radera