onsdag 14 december 2016

Räntehöjning

Som väntat höjde Fed räntan. Dock verkar det som att deras planerade höjningar framåt förvånade marknaden. Hur det sen blir får vi se. Det är svårt att göra prognoser. Speciellt om framtiden.

En räntehöjning får ändå ses som en styrkesignal. Om ekonomin är patienten så ligger den inte längre på dödsbädden.

Jag hade lite kontanter över och gjorde två mindre köp.

Betsson har återigen gått svagt ett tag och tittar man på P/E-talet så har det kommit ner till rimliga nivåer. Sen finns det mycket osäkerhet med skatter, valutor mm det känns OK att öka lite.

Köpt 25 Betsson B

Sedan ökade jag lite i månadsutdelaren STAG som jag nämnt innan. Hur REITs kommer bete sig kursmässigt framöver är oklart. Troligtvis kommer de fortsätta nedåt. Trump's protektionism och en ganska välmående ekonomi borde dock gynna det här bolagets verksamhet även om stigande räntor naturligtvis är dåligt för tillgångsklassen som helhet. Utifrån ett svenskt ränteläge sett tycker jag dock det känns lockande att få över 6% direktavkastning. I takt med att med den amerikanska räntan stiger så borde också dollarn stärkas vilket ökar utdelningen i kronor räknat.

Köpt 15 STAG Industrial

5 kommentarer:

 1. Håller med om att en räntehöjning bör ses som ett styrkebesked. Man får inte glömma att oftast höjs räntan för att bromsa en stark konjunktur. Och en stark konjunktur är bra för företagen och antagligen också för oss som aktieägare.

  Samma sak gäller för hus- och lägenhetsägare. De är ofta oroliga för räntehöjningar och visst det svider ju om räntan på ett 4-miljonerslån går upp men för att Riksbanken ska höja räntan krävs det inflation och inflation är bland det bästa en låntagare kan vara med om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. En annan viktigt punkt är att höja nu för att kunna sänka framöver när tiderna blir sämre. För det kommer de bli. Att ha allt för låga räntor allt för länge leder till missallokering av kapital.

   Radera
 2. Lite off topic; Hur ställer du dig till den där grejen "aktiefeed"? Är det något bra/dåligt och har jag missat något?

  https://aktiepappa.blogspot.com/2016/12/aktiebloggare-se-hit.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det där är inget för mig. Jag har valt att inte ha någon reklam alls på min blogg. Blev kontaktad av nåt nätverk för reklam som några av de större bloggarna är med i. Tackade nej. Jag har också tackat nej till alla slags samarbeten som har föreslagits mig. Det enda slags "samarbete" jag vill ha i nuläget är det jag själv helt kan styra över, nämligen min blogglista.

   Radera
  2. Det verkar som om den där "aktiefeed" bara är ett sätt att kopiera andra bloggares inlägg och lägga in egen reklam i dem och publicera dem där så jag föreslår att du kollar in där emellanåt för att se så att du inte är med på sidan.

   Ha en fortsatt go söndag!

   Radera