måndag 4 juli 2016

Köpt kalsonger

För att klara junimålet har jag köpt på mig lite Björn Borg. Det var Affärsvärlden som rekade dom för ett tag sedan med följande motivering:

"Från och med nästa år kommer underklädesbolaget att sluta göra avbetalningar på varumärket som köptes loss 2006, och det i kombination med en viss ökad tillväxt kan lyfta rörelsevinsten till över 90 miljoner nästa år. Ev/ebit-multipeln hamnar i sådant fall nära 9 och p/e-talet strax under 12, vilket Affärsvärlden menar är lågt givet en hög utdelningspotential."

Direktavkastning 6%. Det här köpet känns väl lite spekulativt men det är svårt att hitta trygga bra bolag som delar ut i svenska kronor och inte i mars, april eller maj. Jag har sneglat på MQ igen av samma anledning.

Köpt 250 Björn Borg

Med det köpet var mitt junimål i hamn i morse men sen tappade dollarn i värde och det fattas nu 25 kronor.

Det löser vi redan i morgon för idag meddelade Avanza att det är fri handel på de amerikanska börserna imorgon. Då hoppas vi på ett tapp. Flyttade över lite kapital som finns tillgängligt då.

Snittade ner mig lite i Nobia också.

Köpt 15 Nobia


2 kommentarer:

  1. Ang köp av Björn Borg. Läste att 2016 är sista året Björn Borg får royalties av företaget. Bara det att dom inte behöver ge ut miljoner till Björn borde ju innebära att det är en bra affär? Eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju en utgift de slipper som finns med i texten ovan. En förbättring helt klart. Björn Borg borde inte vara lika väderberoende som andra klädbolag. Det är dessutom så litet att det kanske kan passera under radarn.

      Radera