Följande affärer har gjorts:
En del likvider från nedskalningen i ICA har placerats i bolag utan utländsk källskatt då jag hade dom i ISK:
Köpt 30 Lazard
Köpt 8 Unilever
Unilever är precis som ICA också defensiv och dyr men har exponering mot hela världen inklusive växande utvecklingsländer vilket ICA inte har om man inte räknar Sverige som ett U-land. Det var ju standardskämtet på 90-talet att Sverige var som en bananrepublik då vi hade en svag valuta, usla statsfinanser, en statminister som mördats samt ett fotbollslag i världsklass.
På KF hos Nordea har jag mest tankat på mig amerikanskt innan dollarn går över tian:
På KF hos Nordea har jag mest tankat på mig amerikanskt innan dollarn går över tian:
Tagit in ytterligare ett Brookfieldbolag, BPR. Finns en del jag inte gillar med det här bolaget som retailexponering, avgifter till Brookfield och hög skuldsättning men men,, lite risk får man ta om man vill ha yield i det här klimatet.
Skalar ner mig i WY och LYB som jag hamnat väldigt snett i samt mer danskt bygg. Återinvesterar i Merck det var längesen. De har mig veterligen inte problem som i princip alla mina andra läkemedelsbolag har som Pfizer, JNJ och AbbVie vilket återspeglas i priset. Också ökat i en fond med amerikanska värdeaktier. Kanske kan de komma att få en liten revansch gentemot galna bolag som Uber, Tesla, Lyft, Beyond Meat och WeWork förr eller senare. Fortsätter öka i AOS.
Med de här köpen, en del utdelningshöjningar i kanadensiska banker samt, behöver jag skriva det, ytterligare kronförsvagning, så är delmålet om 35,000 i utdelningar i februari nu nått. Då höjer vi ribban till 40,000 i de månader som ännu inte uppnått slutmålet om 50,000.
Prognos för utdelningar i september:
Rätt OK valutafördelning även om Castellum drar upp kronsumman rejält mot slutet av månaden. Fint med en tusenlapp i månaden från Realty Income nu också den har varit irriterande nära länge men jag har inte velat öka dumt nog.
Snyggt! Sneglar själv på Enbridge som trots eventuell omoral ser trevlig ut. Samt delar ut i månad 3 varje kvartal, som är min sämsta hittills.
SvaraRaderaHur tänker panelen kring att komma ur kronan. Är det Vanguard USD Corporate Bond UCITS ETF (VUCP) samt Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF (VUTY) som gäller då i någon sorts ränteplacering? Eller finns det andra alternativ om man inte vill ha rena aktier?
SvaraRaderaMvh
P
Jag vet inte jag. Känns som att vi är i en "everything bubble" nu och att det inte finns några säkra hamnar längre. Räntor, och framför allt räntor med lång duration har en stor nedsiderisk på de här låga räntenivåerna. En ETF som placeras i amerikanska T-bills hade varit fint men jag har inte hittat någon.
RaderaNä det är inte lätt. Samtidigt gör det ont att ha pengar på kontot i Sverige. I min värld kan kronan bara gå åt skogen.
RaderaSom det är nu kastar jag pil på de olika Vanguard ETF:erna jag har varje månad och köper där. VGEB, VGWD, VGEJ, VFEM, VJPN, VUSC, VUCP, VGEM, VGTY. Sen invesco EQQQ samt HDLV. Ishares åker med på ett hörn med IUSZ och QDVX.
/P
Mycket fina utdelningar som vanligt!
SvaraRaderaDu har inte lust att göra en lite snabbgenomgång av de Vanguard ETFer du har investerat i?
Orka! Vilka tänker du på, räntor eller aktier?
RaderaHehe, tänker på dessa, nyfiken på vad som skiljer dessa från svenska ränta/obligationer mer än valutan...
RaderaVanguard USD Treasury Bond UCITS ETF (VUTY)
Vanguard USD Corporate Bond UCITS ETF (VUCP)
Vanguard USD 1-3Y Corporate Bond UCITS ETF (VUSC)
Vanguard USD EM Gov. Bond UCITS ETF (VGEM)
Tack på förhand :)
VUTY har amerikanska statspapper med medellång löptid.
RaderaVUCP och VUSC har bolagsrisk då de är företagsobligationer. VUSC har kortare löptid.
VGEM har landrisk. Länderna som lånat kan ställa in betalningarna. Inga lokala valutarisker dock de har lånat i USD.