tisdag 13 december 2016

Julstädning i blogglistan och dollartankar

Rensat bort lite i bloggarna jag följer.

Det finns en del som inte uppdaterat på flera månader. Dom ryker.

Sen har vi några där det dyker upp irriterande popups att man skall följa nån maillista eller facebooka eller vad det nu är för skit. Jag är en av tre människor på planeten som inte har Facebook för övrigt. Dom ryker.

Sen har vi en som nyligen växlat över till någon form av konstant clickbait mode och postar 3 gånger om dagen. Inläggen kan ha rubriker i stil med "Jag gick på toaletten" eller "Jag hittade en femkrona i fickan". Den ryker också.

Jag börjar jag bli fundersam kring det amerikanska bankrallyt. Jag är upp över 25% i Wells Fargo sedan jag började köpa in mig i dom i somras och frågan är om man inte borde sälja av dom och placera om pengarna.

Kanske är det läge att plocka hem lite dollarvinster och köpa svenskt i stället? Problemet för mig är att jag inte kan få tillräcklig spridning på utdelningarna med bara svenska innehav utan att överexponera mig mot fastigheter.10 kommentarer:

 1. Har aldrig haft ett konto på facebook :)
  Vem är den 3e?

  Håller med om att popup och att de som "jagar" trafik är störande och mindre intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att det är Petrusko... men kan ha fel... Har dock sett en hel del sådana klagomål i den riktningen.

   Radera
 2. Jag känner exakt samma med mina amerikanska innehav. Har några som är upp 20-40% inom senaste året. Det som tar emot är som sagt att utdelningarna försvinner. Sen gillar jag ju innehaven och vill ha dom på lång sikt.

  SvaraRadera
 3. Hej Sorken!

  Jag har ett Facebookkonto men försöker annars inte ägna mig åt resten av det som retar dig, och mig, så jag är gärna med i din lista!

  Själv har jag fått en resa på mer än 50% i vissa amerikanska finansaktier och funderar också på hur jag ska göra framöver, men jag ligger kvar. Priserna ökar för de kan komma att ha en ljusare framtid och jag vill ha akiter i sådana bolag.

  Mvh
  Tompa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men de kan ju ha gått för fort fram och redan diskonterat framtida vinster i för stor utsträckning. För mig som mest är intresserad av att öka mina utdelningar kan det löna sig att omfördela lite.

   Radera
 4. Glädjer mig att se att jag fick vara kvar:) Håller med dig om att det kan vara bra störande med dessa "signa-upp-dig-här" pop ups som finns lite varstans.

  Ligger själv plus lite drygt 40% i Archer Daniels Midland men jag gillar verkligen bolaget och skulle jag sälja av för att fördela pengar tror jag risken kan vara stor att det blir svårt att komma in igen på vettiga nivåer. Jag ligger nog kvar en stund till iallafall:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. ADM är ju en lite annorlunda business än finansbolag. För risken att vara investerad i bank vill jag ha en god direktavkastning. När den sjunkit till under 3% kan jag tycka att jag inte kompenseras tillräckligt för risken.

   Radera
 5. I dessa finansbolag är vinsten 25% i dollar eller är det kurs vinst inräknad? Är det även dollarkursen som driver vinsten så driver ju denna även utdelningen till dig. I mitt fall så står mina investeringar runt +-0 i dollar även om vinsten i kronor är uppåt 20% på grund av kursfluktuationer så dessa är kvar...

  //Anon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mäter allt i kronor så det är orealiserade kurs+valutavinster i mitt exempel.

   Radera