lördag 23 juni 2018

Mr Timing strikes again

Köpt på mig lite mer investmentbolag samt ökat i dipparna i SkiStar och Hemfosa. Köpte 25 Hemfosa några timmar innan de redovisade en riktad nyemission och kursen dök som en brasse i straffområdet. Fick gå in och stödköpa 100 st till dagen efter. Mr Timing strikes again.

Senast tidens uppgång i SkiStar har jag inte förstått. Nu kom den ner och jag ökade i en decemberutdelare.

På Avanza:

Köpt 10 Investor A
Köpt 20 Epiroc B
Köpt 12 Latour B
Köpt 25 Kungsleden
Köpt 125 Hemfosa Fastigheter
Köpt 15 SkiStar B
Köpt 15 Svolder B

Nordnet:

Ökar i utvecklade marknader i kinas närhet. Vet inte om jag har otur när jag tänker nu men kanske ett handelskrig mellan USA och Kina kan gynna de här länderna på amerikanska bolags bekostnad? Om inte så är jag i alla fall lite mer diversifierad nu än tidigare.

Köpt 50 Vanguard FTSE Developed Asia Pacific ex Japan UCITS ETF (VGEJ)
Köpt 15 Latour B
7 kommentarer:

 1. Kursfallet i Hemfosa var verkligen märkligt. Marknaden reagerade som om 5% nya aktier hade tryckts och getts bort till någon. Nu fick faktiskt bolaget in över en miljard i transaktionen, pengar som med största sannolikhet kommer bidra till ett ökat förvaltningresultat framöver. Sannolikt en bra investering av dig där.
  Hur köper du VGEJ? Den är ju Mifid-stoppad hos avanza iallafall...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såldes ju till rabatt, då brukar kursen röra sig ned till den nivån så jag ser inget underligt med det. Fler aktier som skall ha utdelning. ETFs köper jag på Nordnet eller Nordea nu för tiden. Avanzas utbud är ju tyvärr ett skämt nu för tiden.

   Radera
  2. Det är ju helt absurt att kursen ska ned till emissionskursen utan hänsyn till omständigheterna. Antag att man skulle emittera en aktie för en krona, ska samtliga aktier värderas till 1:- då?
   Rabatten jämfört med slutkursen dagen innan och fördelat på hela aktiestocken var knappt 50 öre. Jag ser det som ännu ett bevis för hur ineffektiv marknaden är. Jag tycker du gjorde helt rätt som utnyttjade situationen.

   Radera
  3. Har Nordnet andra Mifid II restriktioner än Avanza? Det är väl samma i hela EU?

   Radera
  4. Nordnet erbjuder handel i de tyskhandlade ETFerna. Det gör inte Avanza.

   Radera
 2. Tjeena krösus Sork! Vet du hur det blir med utdelningen efter Hemfosas kommande delning? Om det blir ån kvartals utdelning

  Mvh Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beslutades om kvartalsutdelning till åtminstone januari 2019. Sen vet man ju inte men svårt att tänka mig att man backar från kvartalsvisa utdelningar när man väl börjat.

   Radera