lördag 5 augusti 2017

Veckans handel samt utdelningar i augusti

Då var semestern över och vi är inne i augusti.

Så här ser de preliminära utdelningarna ut:


Skalat av en del AstraZeneca då den återhämtat sig något efter rapporten. Säljer de jag köpte under rapportdagen samt några till med en liten vinst. Vill minska risken. De kvarvarande 70 stycken ligger jag plus minus noll på nu.

Sålt 25 AstraZeneca

De amerikanska livsmedelsbolagen har gått knackigt. Hoppas de kan vända trenden och att en svagare dollar kan hjälpa dom.

Köpt 10 General Mills

Köpt in mig i sminkbolaget Oriflame. Spekulativt köp detta. Hoppas att de på längre sikt kommer att kunna ta del av utvecklingsländernas tillväxt.

Köpt 50 Oriflame Holding

Eaton Corp som jag köpte in mig i förra veckan presenterade såklart en pissig rapport direkt efteråt och jag kände mig nödgad att stödköpa lite.

Köpt 10 Eaton Corp

Växlat svenska preffar mot amerikanska. Minskar exponeringen mot Hemfosa och ökar istället i en fond bestående av flera preffar. Minskar bolagsrisken men ökar valutarisken. SPFF yieldar bättre också.

Sålt 75 Hemfosa Pref

Köpt 100 Global X Superincome Preffered ETF (SPFF)

Gjort två köp för att utnyttja det historiskt svaga pundet:

En fond med 100 stora bolag, runt 4% i direkavkastning och med låg avgift.

Köpt 135 iShares Core FTSE 100 UCITS ETF GBP (Dist) (IUSZ)

Även köpt in mig i bryggaren Kopparbergs som jag antar de flesta känner till. De gör alkoläsk till ungdomar och öl till A-lagare. Stor exponering mot pundet som kan ge en boost framöver. Dessutom är det ju såklart ett intressant tillväxtcase med en växande utdelning.

Köpt 50 Kopparbergs

6 kommentarer:

 1. Hur vet du Novo utd? Sett nada om de

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är preliminär. Blir det någon sådan utdelning i år så antar jag att det beskedet kommer i samband med rapporten på onsdag.

   Radera
 2. Hej Sorken.
  Antar att du handlade iShares Core FTSE 100 UCITS ETF GBP(Dist)(IUSZ)på Nordnet?
  Hittar den i alla fall inte på Avanza. Hur mycket brukar du handla för när det gäller utländska ETF:er? Finns det någon under gräns där det inte är lönsamt, alltså typ att man köper 10st?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej
   Ja Nordnet på den. För ETFs brukar jag försöka handla för ungefär som med amerikanska och kanadensiska, minst 5000.

   Radera
 3. Gillar den gär typen av inlägg Krösus. Korta koncisa förklaringar om bolagen och lika korta beskrivningar om varför du köpt. Precis som jag vill ha det.

  Bästa av allt var: 'de gör alkoläsk till ungdomar och öl till A-lagare". ;)

  SvaraRadera