tisdag 12 juli 2016

Minskat i HCP

Tröttnat på allt strul i HCP. Känner mig inte bekväm med ett så stort innehav där. Igår gick VDn och man kan ju fundera på varför. Kanske vill hon inte vara den som är VD om de tvingas sänka utdelningen och förlorar sin dividend aristocratstatus. Bolaget kan i och för sig vara öppet för eventuellt uppköp efter spin-offen av sina problemfastigheter. Kursen har krupit upp på sistone så jag kom ur rätt oskadd. Mest den svaga kronans förtjänst. Har kvar 105 stycken som vi får se vad jag skall göra med.

Sålt 180 HCP

Köpte lite mer i Omega och ett nytt innehav i Welltower istället som har liknande verksamheter men är mindre beroende av enstaka kunder vilket var HCPs problem.

Köpt 50 Omega Health Care Investors
Köpt 25 Welltower

Även ökat i AT&T som delar ut i samma cykel som HCP.

Köpt 25 AT&T

Resten i kassan tills vidare.

Det här gör att en del av mina mål jag uppnått nu inte längre är uppnådda. Två steg framåt ett steg tillbaka.

8 kommentarer:

  1. Hej.

    Upptäckte precis din blogg och den är verkligen intressant. Ser att du spritt innehaven över ISK och KF hos Avanza och Nordnet samt SEB och skulle vilja veta lite kring hur du tänker där. Finns det någon speciell anledning till att spridningen ser ut precis som den gör, jag tänker på skatteeffekter etc.

    Jag sitter på ett liknande kapital som du har, fast jag är inte på långa vägar fullinvesterad på börsen, och har också spritt ut innehaven på flera ställen. Detta har jag mest gjort för att få del av investerarskyddet.

    Ser fram emot ett längre blogginlägg kring detta. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Spridningen beror på ett flertal faktorer: erbjudande om gratishandel på Nordnet, tilldelning av aktier i Garo och Nordic Waterproofing i Nordnetdepån, stora köp i SEB och mindre på Avanza/Nordnet pga att jag har courtageklass mini på Avanza/Nordnet, möjlighet att handla tyska aktier och ETFs på Nordnet som inte finns i Avanza. Nu har jag dock flyttat över från SEB till Avanza för att kunna bli private bankingkund och för att slippa att behöva flytta pengar hela tiden. Skall uppdatera listan inom kort. Skall du köpa utländska aktier så lägg dom i KF och inte i ISK.

      Radera
    2. Ok. Då hänger jag med. Funderar på att göra en liknande satsning som du men fegar fortfarande. Har 90 % likvider och resten parkerat i Investor. Hoppas på en rejäl sättning så att jag vågar gå all in. Hur hanterar du den psykiska stressen vid nedgångar? Jag har hoppat ut och in på aktiemarknaden sedan 80-talet med ett ganska så kass timing. Med facit i hand borde jag köpt och behållit mina Investor och fått en totalavkastning på 4000 procent. Nu handlar det om några ynka procent per år....

      Radera
    3. OK,, efter Brexit hade vi den största nedgången på åratal. Hur agerade du då?

      Radera
  2. Trodde nedgången skulle fortsätta under de kommande dagarna och låg i startgroparna på att köpa en större post Investor om index hade dykt ytterligare 5 procent under tisdagen eller onsdagen. Men som bekant blev det börsrally istället. Filar lite på en ny strategi där jag sätter upp tvingande mål för mig själv att köpa vid vissa lägen, som till exempel rejäla sättningar som Brexit.
    Däremot kommer jag inte att sälja mer, mitt nuvarande innehav i Investor behålls och samma sak gäller alla framtida inköp. Att tajma marknaden är fullständigt omöjligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. OK. Synd att du missade det läget. Du säger att det inte går att tima marknaden men det var ju precis vad du försökte göra genom att vänta in ytterligare nedgång. Jag köper i små poster vid alla nedgångar vilket du nu också är inne på. Att investera en större summa på en gång skulle jag inte rekommendera. Speciellt inte nu efter flera års uppgång. Om din fråga angående psykisk stress vid nedgångar,, jag vet inte hur jag kommer att reagera då jag aldrig varit helt fullinvesterad vid en lång lång sättning. Vid Brexit reagerade jag bara med glädje då man helt plötsligt kunde köpa fina bolag till 10% lägre pris än tre dagar tidigare. Under finanskrisen agerade jag tyvärr felaktigt och sålde av det mesta jag hade köpt med en liten vinst. Nu har jag förhoppningsvis starkare psyke framöver då jag nu mer fokuserar på utdelningarna och inte vinster.

      Radera
  3. Små poster är nog rätt strategi för min del också. Ska räkna på det under semestern och sätta allt på pränt. Hur tänker du kring investerarskyddet på 200.000 kr? Mina innehav i Investor finns vitt utspridda på olika banker men det gör det samtidigt lite svårt att få en överblick. Sen blir det en massa flyttande av pengar vid utdelningar. Har funderat på att bli private bankingkund men det innebär samtidigt en risk att ha ett så stort belopp hos en enda aktör. Eller jag kanske tänker fel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Investerarskyddet innebär att staten skyddar dina värdepapper upp till ett värde av 250 000 kronor om banken eller värdepappersbolaget skulle gå i konkurs. Normalt ska dock inte dina värdepapper påverkas vid en konkurs eftersom institutet enligt lag är skyldigt att hålla dina värdepapper åtskiljda från sina egna tillgångar. Det betyder att om institutet följt regelverket får du ut hela ditt värdepappersinnehav vid en konkurs, oavsett storlek. För att investerarskyddet ska behövas krävs det att institutet har brutit mot reglerna redan innan konkursen inträffade.

      Så det är inget jag oroar mig för. Under finanskrisen spred jag dock mina kontoinnehav för då var det riktigt oroligt och då var skyddet mycket lägre än idag.

      Radera