måndag 29 februari 2016

Uppdatering

Har inte hunnit skriva något på ett tag. Dags att komma ikapp!

Har avvecklat lite preffar i olika omgångar, några med en liten vinst, resten mer eller mindre plus minus noll med utdelningar inräknade. Jag måste komma ner i vikt i dom och köpa stamaktier med chans till utdelningshöjningar.

Sålt 325 Hemfosa Pref

Coor Service Management initierade en utdelning om 2 kronor. En lockande direkavkastning på över 5 procent. Aktien gick upp på detta men sedan mäklades en storpost dagen efter vilket fick kursen att dyka. Jag passade på att öka på mitt lilla innehav på 100 stycken.

Köpt 650 Coor Service Management

Dom Hemfosa jag köpte på mig i den senaste svackan runt den 8 Februari har gått upp nästan 20%. Helt absurt. Enligt min gamla investeringsfilosofi så hade jag sålt av dom. Men nu har jag bestämt mig för att försöka löpa linan ut och behålla i vått och torrt trots att det kliar i säljfingret. De höjde sin utdelning med fina 40%.

Dom Besqab jag köpte i slutet av Januari har också utvecklats väl. De höjde sin utdelning med fantastiska 100%.

Och slutligen idag, öppnade jag en KF och köpte fastighetsbolaget W.P. Carey som första innehav i den samt småposter i GSK & HM till vanliga ISKn.

Köpt 20 W.P. Carey

Köpt 25 Hennes & Mauritz

Köpt 15 Glaxo Smith Kline

Har också öppnat ett konto på Nordnet. Man kan visst handla med tyska aktier där vilket jag eventuellt tänker utnyttja.

söndag 21 februari 2016

Veckan som gått

Fått lite ströutdelningar. För lite för att återinvestera direkt utan att tappa pga courtage. Heller inte jättsugen att återinvestera i Realty Income (O) på de här nivåerna. Köpte istället en ny liten post i Cloetta som börjat dela ut. Ser detta som en uppköpskandidat över tid och ett ganska ocykliskt bolag.

Köpt 35 Cloetta B för 24.56

En del av innehaven höjde utdelningen, framförallt Hemfosa med en rejäl höjning. Här skulle jag gärna öka men jag kom in runt 80 och den handlas nu i 88.50. Om historien upprepar sig, att alla fastighetsbolag tar stryk inför noteringen av Norrporten, som skedde när Pandox skulle noteras, så kanske man kan komma in på lägre nivåer framöver?

Snart är det Mars och då är tanken att ca 70000 skall nyinvesteras och 30000 återinvesteras. Här är planen för de närmaste månaderna:

Månad Från kassa     Från Utdelningar Från lön  Totalt

Mars     50                          30                   20          100      
April     50                          25                   20           95
Maj       50                          40                   20          110
Juni       50                           7                    20           77


Osäker på vad jag skall köpa men nu lutar det lite åt

Astra Zeneca
Pfizer
Hemfosa

Kandidater framöver, de mesta förmodligen efter de delat ut

Beijer Alma
Skanska
Svolder
Nolato
Elekta
Atea
Protector
Skistar
Apple
P&G

fredag 12 februari 2016

Veckans affärer

Mycket stök igen under veckan. Har gjort en hel del förändringar i portföljen. Vi tar det hela i kronologisk ordning:

Ville frigöra kapital och minskade i preffar för att kunna öka i vanliga aktier.

Sålt 75 Ratos Pref

Hemfosa rasade som allt annat och jag ökade.

Köpt 275 Hemfosa

HCP rapporterade. Illavarslande. Hoppas på en comeback.

Köpt 25 HCP

Andra bolag i samma sektor rasade också. Antog att det var en HCP-effekt. Att ett bolag i samma sektor har problem betyder förhoppningsvis inte att andra också har det.

Köpt 20 Omega Health Care Investors (OHI)

Köpt 20 Care Capital Properties (CCP)

Swedbank gick ner ordentligt, först i det allmäna raset och sen på att de sparkade Wolf. Jag såg det som ett köpläge på längre sikt.

Köpt 300 Swedbank

Initierade också ett nytt innehav i en ETF med Juniutdelning. Juni är en svag månad för mig och det är ont om svenska bolag som delar ut i Juni.

Köpt 150 OMXSB Utdelning

Ökade i H&M för att snitta ner mig.

Köpt 50 Hennes & Mauritz

Telia. Nytt innehav. Kommit ner ordentligt i pris. Inget tillväxtcase direkt men borde ha låg fallhöjd. Delar ut 2 ggr per år vilket jag gillar.

Köpt 500 Telia

CellaVision som är ett intressant litet bolag rasade på sin rapport men höjde utdelningen. Intressant på längre sikt tycker jag. Initierade en minimal position.

Köpt 25 CellaVision

lördag 6 februari 2016

Rockader, Industrivärden, Paychex

Industrivärden skall stärka balansräkningen, sänka utdelningen och fokusera på mindre investeringar. Säkert en bra investering på sikt men det kan ta tid och jag sålde av mitt innehav. Jag har varit notoriskt otrogen Industrivärdenägare genom åren och mest använt den som en tradingpost och köpt/sålt i dippar.

Sålt 100 Industrivärden

Teknik och förhoppningsaktier gick ner ordentligt i USA i går. Tableau tappade halva sitt marknadsvärde, LinkedIn 44%.  Högriskinvesteringar är inte på modet. Skönt man inte äger så mycket sånt. Gäller att köpa defensiva innehav.

Köpt en liten position i Paychex som sysslar med lön- och administrationshjälp åt 590,000 små och medelstora amerikanska företag. Det har betalat utdelningar sedan 1988 och har en yield på 3.6% och låga skulder. Det är också ett företag som tjänar på stigande räntor och inte straffas av en dyr dollar. Billigt är det ju inte dock med ett P/E på 23. Detta är mitt första köp nånsin på NASDAQ-börsen.

Köpt 15 Paychex (PAYX)

Realty Income (O) har gått starkt sedan jag köpte in mig i dom i Nov-Dec. Plus 10% men igår dippade dom 3% och jag passade på att öka.

Köpt 10 Realty Income (O)

Sen såg jag i mitt ark att jag missat att summera ABB på tillgångssidan så jag blev plötsligt 15,000 "rikare". Alltid en trevlig överaskning även om jag inte fokuserar så hårt på värdet av portföljen utan utdelningarna.

torsdag 4 februari 2016

Plockat fallfrukt

Köpt på mig en del bolag de senaste dagarna som fallit mycket på sistone. Sen får vi se om det var rutten frukt eller inte. Tanken i mitt förra inlägg var ju att inte öka mer i finans/fastigheter och den planen har jag följt.

Köpt 50 Ericsson A

Köpt 50 Atlas Copco B

Köpt 50 Alfa Laval

Köpt 20 Archer Daniel Midland (ADM)

Ökat lite rutinmässigt i mina ETFs

Köpt 25 SPFF

Köpt 10 SCHD

Ökat i en del existerande innehav

Köpt 30 Pfizer

Köpt 50 Dedicare

Köpt 15 Sonoco Products (SON)

Dom stora rasen i rapporterande bolag har fått mig att fundera lite över en del av mina positioner. Vill inte ligga med 100,000 i Clas Ohlson tex så tog hem en liten liten vinst där.

Sålt 250 Clas Ohlson

Har man en sån här portfölj:

http://dailytradealert.com/dividend-mantras-freedom-fund/

Behöver man ju inte vara speciellt orolig för en kollaps i något enskilt innehav. Går ju inte att återinvestera utdelningar i varje bolag utan att courtaget äter upp avkastningen i en sån dock. Tror jag skall utöka antalet bolag en del framöver men inte i en sådan stor utsträckning.

Nytt innehav

Köpt 100 Coor Service Management

Sen har jag fått utdelning från AT&T och Bank of Novia Scotia (BNS) men jag tänker inte redovisa detaljer kring individuella utdelningar framgent. Inlägg av typen "idag fick jag 327 kronor och 54 öre av AT&T" som en del envisas med är ju bara tröttsamt att läsa. Jag är ju öppen med mina innehav och utdelningarna redovisar jag i mitt ark. Bara att kika där.